Importanta salonului este din ce in ce mai mare avand in vedere ca China a devenit cea mai mare piata de automobile la nivel mondial, cu 18,1 milioane de masini vandute in 2010.

Printre noutatile prezentate se numara noul VW Beetle, Chevrolet Malibu, Buick Envision sau Citroen DS5. In total, 19 modele sunt prezentate in premiera mondiala, iar 75 vor fi lansate pe piata chineza.

Masini prezentate la Shanghai:

Mercedes-Benz a venit la Shanghai cu conceptul A-Klasse, care ne arata cum va arata cel mai mic model gama sa. Masina este echipata cu un motor pe benzina de 210 CP si beneficiaza de o transmisie cu sapte trepte.

Cei de la Audi lansa noul A3 e-tron Concept, care prefigureaza un posibil viitor model hybrid. Masina este dotata cu un motor pe benzina TFSI de 1,4 litri care dezvolta 211 CP si unul electric de 27CP. Atunci cand cele doua motoare functioneaza in tandem, masina accelereaza de la 0 la100 km/h in 6.8 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 231 de km/h.

Peugeot prezinta tot un concept hibrid,  SxC Crossover Concept, care dezvolta o putere de 313 CP si are un consum mediu de 5.8 litri la sută. Modelul este destinat in special pietei din China. Peugeot SxC Concept are un motor THP de 1.6 litri si 218 CP, si doua motoare electrice.

Volvo a venit la Salonului Auto de la Shanghai cu conceptul Universe, care prefigureaza cel mai probabil viitorul model S90. Se remarca o noua abordare a designului, cu linii mai elegante, demne de o limuzina.

BMW vine cu mai multe modele la salon, unul dintre ele fiind noul M5 Concept, prototip care prefigureaza noua generatie de top de la  Seria 5. La fel ca in cazul modelelor anterioare, liniile de design ale masinii de serie vor respecta in mare masura pe cele ale prototipului. Ca si date tehnice, noul BMW M5 este propulsat de un motor V8 twin turbo, care trimite puterea in totalitate rotilor din spate printr-o transmisie in sapte trepte si dublu-ambreiaj.

Peste 2.000 de constructori auto si producatori de componente sunt prezenti la Shanghai. Organizatorii se asteapta la peste 700.000 de vizitatori in perioada 21-28 aprilie, perioada in care Salonul va fi deschis.