"Desi Ford B-Max ramane unul dintre cele mai bine vandute modele din segmentul sau, cererea la nivel european pentru monovolumele din clasa mica a scazut. Ca urmare a acestui fapt, Ford Romania isi reajusteaza volumele de productie pentru modelul B-Max si are in plan oprirea activitatii in Sectia de Operatiuni Vehicule timp de opt zile in luna mai, respectiv noua zile in luna iunie. In ceea ce priveste Sectia de Productie Motoare, nu anticipam zile fara productie in lunile mai si iunie", a declarat Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania.
 
Constructorul auto va continua sa isi adapteze volumele de productie la cererea din piata, a adaugat ea. In aprilie, productia de motoare va fi oprita timp de trei zile lucratoare. Productia B-Max a fost oprita temporar si in lunile februarie si martie, potrivit anunturilor anterioare ale Ford.
 
Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile.
 
Ford produce in prezent la Craiova modelul B-Max si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia. Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansata la jumatatea anului 2012.