Tesla va începe în iulie să producă o versiune cu tracţiune integrală, cu două motoare, a automobilului Model 3, a scris pe Twitter directorul general al producătorului american de vehicule electrice, Elon Musk, transmite MarketWatch, preluat de News.ro.

Compania va începe să primească comenzi pentru noua versiune a Model 3 la sfârşitul acesteri săptămâni, a mai scris Musk, adăugând că sedanurile Model 3 cu suspensie pe aer vor intra probabil în fabricaţie săptămâna viitoare.

Automobilul Model 3 stă la baza planurilor de extindere ale Tesla, iar creşterea producţiei a fost întârziată de problemele de fabricaţie.

La o conferinţă cu analiştii organizată în această lună pentru prezentarea rezultatelor trimestriale, Tesla a menţinut obiectivul de a ajunge la o producţie de 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, până la sfârşitul trimestrului al doilea.

Tesla a amânat obiectivele referitoare la producţia Model 3 cel puţin de două ori. O ţintă anterioară a fost ca până la sfârşitul trimestrului al doilea producţia Model 3 să ajungă la 2.500 de maşini pe săptămână. Tesla a ratat acest obiectiv, raportând la începutul lunii aprilie un ritm al producţiei de aproximativ 2.000 de maşini pe săptămână.

În timpul conferinţei cu analiştii şi într-o scrisoare adresată investitorilor, Tesla a dezvăluit că în a treia săptămână din aprilie a oprit activitatea pentru a putea mări ulterior producţia şi că în săptămâna anterioară închiderii activităţii a fabricat un număr record de 2.270 de sedanuri Model 3. A fost a treia săptămână consecutivă când Tesla a produs peste 2.000 de automobile. Compania a mai anunţat atunci că în al doilea trimestru va avea loc o a doua pauză în activitatea fabricii, pentru noi modificări tehnice ale liniilor de fabricaţie.

Acţiunile Tesla s-au depreciat cu 7% în ultimele 12 luni, faţă de o creştere de circa 14% a indicelui S&P 300 şi de 18% în cazul indicelui Dow Jones Industrial Average.