Se gasesc si adevarate ocazii. 8.900 de euro cu TVA pentru o masina din 2010, cu mai putin de 3 mii de kilometri la bord. Dealerul accentueaza faptul ca e mai ieftina cu 4 mii de euro comparativ cu una noua. Are o zgarietura insesizabila, in rest este aproape noua.

Spre deosebire de targurile auto, la dealerii autorizati poti sa vezi si dincolo de ceea ce este evident. Inainte sa alegeti cumparati masina ar fi indicat sa o verificati si testati minutios.

Preturile masinilor second hand variaza intre 5.500 de euro pentru una din 2007, cu aproximativ 50 de mii de km la bord si 30 de mii de euro, in cazul celor din clasa premium.

Dar se pot gasi si masini cu doar 10.000 de km rulati care sa nu sara de 6.000 de euro. Fiecare dealer are in oferta si masini second hand care spre deosebire de masinile noi au pret negociabil. Pueti obtine in urma negocierilor un pret cu cateva sute de euro mai mic.

Ofertele la masinile noi au scazut foarte mult si vanzarile de asemenea si atunci romanii se indreapta catre cele la mana a doua. Principalul atu este ca se ofera si garantie.

"Ai garantia ca masina are toate actele la zi , ca a fost verificata. Un dealer nu incearca sa vanda o masina si sa dispara el incearca sa aduca mai multi clienti si sa fie onest. O persoana fizica urmareste doar sa-si maximizeze profitul”, spune Vlad Ionescu, director marketing BDT, dealer Ford.

In iunie, romanii au inmatriculat peste 15 mii de masini la mana a doua, cu 31 la suta mai mult comparativ cu iunie 2009. Cele mai multe autoturime rulate apartin marcile Volswagen, Opel, Ford, Audi si BMW. In schimb, dupa majorarea tva-ului, vanzarile masinilor noi au scazut cu 25 de procente.