Audi, BMW, Mercedes si alti producatori premium sunt foarte ocupati cu tot felul de sisteme inteligente pentru evitarea accidentelor. Bugetele de cercetare si dezvoltare ale marilor producatori valoreaza miliarde de euro.

Una din inventiile care trebuie sa ajute proprietarii de masini scumpe este nightvision-ul (vederea pe timp de noapte). Niste radare si camere speciale detecteaza obstacolele noaptea si le afiseaza pe display-ul din bordul masinii.

A8, S Klasse si Seria 7 au toate ecrane pe bord in care noaptea vezi animale sau oameni care traverseaza drumul. Sistemul functioneaza chiar si pe distante lungi, ca soferului sa-i ramana timp pentru franare si la viteze mari. Semnalele vizuale sunt secondate de cele acustice, asa ca sunt destul de eficiente. De obicei, imaginea este monocroma, predominant verde, ca la camerele infrarosu.

Finalndezii nu au cheltuit niciun ban cu cercetarea si s-au gandit cum ar putea sa reduca numarul accidentelor cu animale indiferent de masina pe care o conduci, fie ca e un Logan sau un Mercedes.

Solutia e la mintea "renului". Vopsesc perechea de coarne a renilor cu o nuanta fluorescenta imposibil de neobservat. Anne Ollila, presedinta unei ascociatii care se ocupa de reni, a spus ca in fiecare an, intre 3.000 si 5.000 de accidente cu reni se intampla pe soselele din tara nordica.

In cele mai multe cazuri, renii sunt victimele. Prima faza a fost de testare. Doi de reni au trecut prin procesul de vopsire a coarnelor si amandoi sunt intacti, iar soferii au raspuns ca i-au observat fara probleme.