Nu stim inca daca Dacia o sa aduca un model nou. Pe www.sport.ro am citit ca un Sandero RS e in probe.

Pana atunci, Dacia are niste certitudini pentru cel mai important Salon Auto din 2015 pana azi. Logan MCV, Sandero, Duster, Dokker si Lodgy (adica toata gama) vor primi un upgrade fin in noua versiune de echipare Laureate Prime.

Este o editie aniversara pentru cei 10 ani care au trecut de la rebranding-ul Dacia-Renault. Romanii au comunicat ca aceste modele vor fi “bine-echipate” dar raman aceleasi Dacii usor de exploatat. Culoarea speciala se numeste albastru Cosmos.

Dacia a ales aceasta culoare explicand ca este traditionala pentru istoria companiei. In afara de culoarea generala vor fi si elemente din caroserie vopsite cu acest albastru: carcasele oglinzilor retrovizoare, sectiuni din jante.

Interiorul lui Laureate Prime vine in doua nuante, iar covorasele vor avea borduri albastru- Cosmos. In afara de aceste retusuri aniversare, versiunea Laureate ramane aceeasi, cu navigatie care se intelege pana si cu Siri – sistemul vocal Apple (buton pe volan). Tot pe unitatea multimedia vor putea fi descarcate aplicatii pentru vizionarea galeriilor si ascultarea muzicilor de pe telefon.

Miercuri, grupul francez Renault a anuntat ca Dacia va prezenta versiuni aniversare in editie limitata ale tuturor modelelor produse sub marca romaneasca, cu exceptia Dokker Van, la salonul auto de la Geneva din martie, pentru a celebra zece ani de la relansarea brandului.

Prezentarea oficiala a modelelor aniversare va avea loc in 3 martie la standul Dacia de la Geneva, in cadrul unui eveniment rezervat presei, a anuntat luni Renault. Accesul publicului la cea de a 85-a editie a Salonului Auto de la Geneva va fi permis intre 5 si 15 martie.

In iunie 2014, Dacia a lansat in Romania o editie limitata a modelului Logan, sub numele "Logan 10 Ani", pentru a celebra 10 ani de la lansarea celui mai bine vandut model pe piata locala.

Dacia produce la fabrica din Mioveni modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol. In Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker si Lodgy.

Vanzarile Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piata fiind in continuare Franta, cu aproape 105.900 unitati, in timp ce in Romania livrarile au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unitati, echivalentul unei cote de piata de 31,2%, potrivit companiei.

Cel mai bine vandut model a fost Sandero, cu 169.000 de unitati, dintre care 80% au fost livrate catre Europa Occidentala. Pe locul doi ca vanzari se afla Duster, cu 160.318 unitati comercializate, lideri fiind pietele din Romania, Franta si Spania. Dacia a vandut, de asemenea, 100.000 de modele Logan, cel mai multe in Romania, dar si alte tari din Europa de Est.