De exemplu, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea, numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Mai departe, ar trebui sa stii ca modificarea in baza de date se poate realizeaza la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale, ale caror adrese de contact se regasesc pe pagina web a CNADNR- www.cnadnr.ro - Sectiunea Roviniete.

Pentru modificarea numarului de inmatriculare in baza de date sunt necesare mai multe documente. De exemplu, ai nevoie de o cerere scrisa, conform formularului-tip, care se regaseste pe pagina web a CNADNR - www.cnadnr.ro - sectiunea roviniete si de cartea de identitate a vehiculului in copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitatii.

Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza modificarea, mai anunta CNADNR.

CNADNR mai anunta ca a constatat in ultima vreme ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor, pentru care a fost eliberata rovinieta (in special in cazul rovinietelor autocolant), au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

In cazul in care exista neconcordante, utilizatorii vor trebui sa solicite la CNADNR corectia in baza de date a numarului de inmatriculare prin transmiterea unei solicitari in acest sens, insotita de copii de pe certificatului de inmatriculare si documentele emise la achitarea rovinietei la numarul de fax 021/318.66.50 sau adresa de e-mail [email protected]!

Cat platesti daca nu ai rovinieta valabila.