Un studiu anual ii clasifica pe cei mai "neatenti" soferi dupa ocupatie in functie de numarul de sesizari de la societatile de asigurari.  

Doctorii si meseriile conexe medicinei au luat aur, argint si bronz in acest top, plus inca 6 pozitii. Pe locul I sunt medicii generalisti. Aproape 30% dintre ei au ajuns macar o data in ultimii trei ani la asiguratori pentru cel putin o paguba la masina. 

Pe al doilea loc sunt doctorii specializati (27% din ei sunt recunoscuti ca soferi slabi). Urmeaza consilierii in problemele cu droguri. O patrime solicita compania de asigurare cu cel putin o dauna la masina.  

Din aceeasi breasla, pe locul 4 sunt asistentii medicali la domiciliu (tot aproape de o patrime au probleme cu legea pe drumurile publice).

Jumatatea topului e incheiata de ofiterii de probatiune.  

Urmatoarele 5 locuri "sunt" tot ale oamenilor care lucreaza in sistemul medical si conex. Printre ei sunt doctorii stomatologi, logopezii si psihologii.

In partea buna a topului, cu cele mai putine pagube la asiguratori, sunt vanzatorii de masini. Numai 4% dintre ei au avut probleme in trafic in ultimii trei ani.

Studiul a fost facut de gocompare, un agregator si comparator de oferte de asigurari.