Conform nomenclatorului Mercedes, GLB ar trebui sa fie un “G” mai mic. Daca “G”-ul e in top offroadere ultracapabile, SUV-ul acesta nu va avea prea multe corespondente la acest capitol.

O masina scurtata inseamna de multe ori si reducerea personalitatii. Si aici chiar asta s-a intamplat. Ar putea sa fie o solutie pentru cei care si-au dorit dintotdeauna un G Klasse, dar nu au avut ocazia sau banii sa si-l ia.  

GLB-ul este gandit cu tractiune 4x2 standard (spate) si numai cu supracost pot sa-ti iei varianta 4x4. Nemtii il gandesc undeva peste GLA, cu probabil un portbagaj mai mare.

Autobild scrie ca masina va fi lansata undeva in 2019.

Un lucrur e sigur: ca GLA este in 100% in schema de productie Mercedes.  

Detalii tehnice sau cifre de performanta nu exista inca. Deocamdata vorbim de schite si ar trebui sa mai treaca cel putin un an pana la vederea conceptului.

Mercedes are 6 modele SUV in gama. Tendinta este sa umpli toate segmentele cu variante SUV. La fel se intampla si la concernul Volkswagen si BMW (5 modele proprii, Mini Countryman si chiar Rolls Royce pentru 2018).   

Duminica, in ProMotor, vedeti cine dintre BMW, Audi si Mercedes si cu ce modele a castigat la vanzari in primele trei luni din 2015.