Chiar daca vanzarile Jeep la nivel mondial au crescut de patru ori dupa 2009, Marchionne sustine ca marca rateaza o oportunitate importanta. 

"Atunci cand vad un Range Rover, ma enervez pentru ca ar trebui sa fim in masura sa facem si noi un model similar. Si vom face", a spus Marchionne.

El a refuzat sa ofere detalii specifice despre acest SUV de lux, dar a precizat ca firma nu a inclus acest vehicul in planul sau pe urmatorii cinci ani, pentru ca nu a dorit sa dezvaluie prea curand acest secret. 

In timp ce un Range Rover poate costa pana la 100.000 de dolari, cel mai scump model al Jeep este in prezent Grand Cherokee, ale carui preturi pornesc de la 30.000 de dolari si pot ajunge la 60.000 de dolari pentru modelul complet echipat. Jeep si-a anuntat deja intentia de a relansa modelul mai mare Grand Wagoneer pana in 2018.

Vanzarile de SUV-uri sunt in crestere, iar modele de lux sunt responsabile pentru aproape jumatate din piata.

Insa, noul Jeep se va confrunta cu o concurenta acerba, in conditiile in care chiar si Maserati, o divizie a Fiat Chrysler, are de gand sa lanseze propriul sau SUV denumit Levante, in 2016. 

De asemenea, Bentley dezvolta modelul Bentayga, prezentat drept cel mai luxos si mai scump SUV.

In plus, Audi are de gand sa lanseze un nou model de SUV, denumit Q8, pana in 2020, care sa poata concura cu Mercedes-Benz GL, iar rivalul BMW dezvolta X7.