G63 AMG 6x6 a fost modelul cu care Mercedes a trecut la urmatorul nivel offroad. A fost si este un model omologat de strada, nu e nici basculanta, nici tir.

6x6-le german costa insa un munte de bani, de la 480.000 euro in sus. A fost o masina dedicata seicilor, acolo s-a turnat si spotul de prezentare, pe dunele din Dubai.

Masina face 100 km/h in 6 secunde cu motorul de 550 de cai putere. Viteza este limitata la 160 de km/h, iar transmisia e automata cu 7 trepte. 

Este insa mult prea mult pentru toti potentialii clienti ai brandului. Asa ca Mercedes reduce acum dimensiunile si caracteristicile totale ale masinii si lanseaza la Geneva un 4x4 la puterea a doua.

Ramane un G Klasse la fel de capabil, un offroader complet. Motorul va fi un V8 de 5.5 litri, modelul G500. Puterea e setata la 420 de cai si sigur ca poate fi urcata mult dupa stagii de tuning. Oricum AMG 4x4 la a 2-a are 35 de cai in plus comparativ cu un G Klasse 500 standard.

Chiar daca e mai mic decat AMG 6x6, s-ar putea sa-si pastreze garda la sol enorma (46cm). Rotile vor fi pe 22 de inci. Si transmisia va ramane automata cu 7 trepte.

Asa cum masina 6x6 a fost prezentata doar ca prototip, apoi a intrat in productie pentru cei mai bogati fani Mercedes offroad, la fel se va intampla probabil si cu acest 4x4 la puterea a doua. Intai de toate apare la Geneva precum concept, apoi, daca vor exista comenzi, nemtii o vor produce intr-o serie limitata. Si scumpa.