Anul acesta, BMW se asteapta la o majorare a livrarilor de automobile electrice si hibride la aproximativ 60.000 de unitati, a explicat Krueger, adaugand ca din 2013 vanzarile BMW pe acest segment s-au ridicat la aproximativ 100.000 de vehicule.

"Mobilitatea electrica va veni, dar cererea nu este deosebit de ridicata", sustine seful producatorului de automobile de lux.

Pentru a stimula vanzarile, BMW va extinde anul acesta raza de actiune a bateriei pentru modelul de oras i3 cu 50%. In 2015, BMW a vandut 25.000 de modele electrice i3. Grupul german a anuntat recent o crestere solida a vanzarilor de vehicule electrice in primele opt luni din acest an, la 34.664 unitati, depasind astfel livrarile totale pe acest segment inregistrate anul trecut.

Procentajul de automobile electrice si hibride din totalul vanzarilor va creste la 15 - 25% pana in 2025, a afirmat directorul general al BMW.

Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca in anul 2020 un milion de automobile electrice sa ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, in ceea ce ii priveste pe producatorii auto germani, BMW, Mercedes si Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi si Porsche au planuri referitoare la productia unor astfel de automobile.