Vizita sefului statului la Centrul de Design Dacia Renault a durat aproape o ora, potrivit Mediafax.

Dupa ce a ajuns la Centrul de Design Dacia Renault, seful statului a intrat intr-unul din cele patru corturi instalate in curte, unde se afla noul autoturism Dacia Lodgy. Dupa aproximativ 15 minute, Traian Basescu a intrat in cladirea Centrului de Design, unde a purtat discutii cu oficialii companiei. La plecare, presedintele nu a facut nicio declaratie presei.

Automobile Dacia a prezentat astazi primele poze oficiale cu versiunea de serie a Lodgy, care va intra in fabricatie la uzina Renault din Maroc, fiind primul model al brandului romanesc care nu va fi produs si in tara.

Lodgy va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012.

Renault a prezentat la sfarsitul anului trecut o versiune de competitie a Lodgy, masina pilotata in luna decembrie la Trofelul Andros din Franta de pilotii Alain Prost, Nicolas Prost si Evens Stievenart. Lodgy este cel de al saptelea model din gama Dacia, dupa preluarea de catre Renault. Automobilul va fi produs in Maroc, alaturi de un alt un alt model Dacia, care urmeaza sa fie prezentat tot in acest an.

Totodata, in toamna anului trecut, sefii Renault au decis sa mute o parte din productia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de productie a Duster. La uzina de la Mioveni, Dacia pregateste intrarea in productie a noii generatii a modelului Logan, programat pentru lansarea pe piata in toamna acestui an.

Parte a grupului francez Renault, Automobile Dacia a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri 2,7 miliarde euro, in crestere cu 26,6% fata de nivelul obtinut in 2009.

Citeste si:

Dacia prezinta primele fotografii oficiale cu versiunea de serie Lodgy VIDEO