Noua versiune sedan a modelului compact A3 se va vinde mai bine decat actualele variante hatchback si decapotabile si va contribui la reducerea decalajului fata de liderul BMW pe piata masinilor premium, potrivit Audi. 

Noul A3 va fi destinat in mare parte clientilor din Statele Unite si China, unde sedanurile sunt mai populare decat pe piata europeana. 

In Europa, sedanul A3 va fi disponibil in showroom-uri in trimestrul al treilea, cu un pret de baza in Germania de circa 25.000 de euro.  

Compania germana va deschide in acest an o uzina in China, la Foshan, pentru a fabrica sedanul A3 pentru aceasta piata. 

Audi a investit peste 900 de milioane de euro pentru extinderea fabricii din Ungaria, una dintre cele mai mari unitati de productie de motoare la nivel mondial, unde mai construieste automobilul sport TT si modelul decapotabil A3. 

In urma extinderii fabricii, capacitatea anuala de productie a fost marita de peste trei ori, la 125.000 de vehicule pe an.  Profitabilitatea Audi este esentiala pentru strategia grupului parinte Volkswagen Group de a depasi General Motors si Toyota Motor, ca cel mai mare producator auto la nivel mondial, pana in 2018.