Spre deosebire de combustibilii fosili, care degaja dioxid de carbon in atmosfera, “e-diesel” de la Audi, care va fi produs intr-o fabrica din Dresda, in colaborare cu compania germana de energie alternativa Sunfire, va avea zero emisii de carbon pentru ca foloseste tocmai dioxidul de carbon din atmosfera.

Nu este primul combustibil care neutralizeaza carbonul, dar proiectul celor de la Audi este sustinut de guvernul de la Berlin, care le ofera sprijin pentru dezvoltarea fabricii de la Dresada, ca parte a planului Germaniei de a renunta la energia traditionala si de a folosi cat mai multa energie regenerabila.

Daca putem transforma CO2 in materie prima pentru acest combustibil, aceasta miscare va fi cruciala pentru protectia mediului si folosiurea eficienta a resurselor si putem face mai usor trecerea catre ‘economia verde’”, a declarat Johanna Wanka, ministrul german pentru educatie si cercetare, la lansarea de catre Audi a proiectului pentru productia de “e-diesel”.

CLICK PENTRU A MARI IMAGINEA

Desi si in prezent exista proiecte de masini care sa functioneze pe baza de aer si apa, acestea au ramas doar la stadiul de proiecte.

Reprezentantii Audi sustin ca fabrica din Dresda va produce cel putin 3.000 de litri de combustibil sistetic din dioxid de carbon in urmatoarele luni. Provocarea cea mai mare pentru Audi va fi, insa, sa transforme acest proiect stiintific intr-un succes comercial.