Invitat de Cristian Leonte la “Dupa 20 de ani”, ministrul Eugen Teodorovici a dezvaluit ca reducerea accizei la carburanti a fost eliminata de Comisia de Buget din Senat. Reducerea accizei, prevazuta in proiectul noului Cod Fiscal, era de 20% la de 18,62% la benzina fără plumb si de 16,28% la benzina cu plumb.

Scaderea accizei ar fi contrabalansat efectul supraacizei pe litrul de carburant, taxa introdusa pentru a obtine fonduri destinate constructiei de autostrazi, potrivit declaratiei premierului. Modificarea propusa de senatorii din comisia de Buget trebuie insa sa fie aprobata si de plenul Senatului si sa treaca si de Camera Deputatilor, care este for decizional.

Senatorii au mai modificat si o alta prevedere importanta din noul Cod Fiscal, cea referitoare la eliminarea impozitului pe dividente. Comisia de Buget a propus ca acest impozit sa scada de la 16% la 5% in loc sa fie eliminat. Ministrul Finantelor spune ca, prin aceste doua modificari, bugetul de stat va avea un plus de 3,5-4 miliarde de lei, dintre care peste 3 miliarde din mentinerea valorii accizei la carburanti.

Urmariti mai jos inregistrarea integrala a emisiunii "Dupa 20 de ani":