"Nu se respecta aditivarea, gasim, cand mergem la service, apa in rezervoare. Cifra octanica este mica, motiv pentru care creste consumul de carburanti. Carburantii au impuritati, sondele, jiglerele si filtrele sunt pline de mizerie. Trebuie facut ceva", a declarat Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), citat de gandul.

Transportatorii au depus miercuri o sesizare in acest sens la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

"Am avut cazuri in care, desi masinile erau in garantie, patronii au platit din banii lor anumite piese si manopera, pentru ca service-urile au constatat ca problema este carburantul prost, deci ca nu e o defectiune a masinii. Nu stiu ce fac ei, pun apa in benzina, nu curata cum trebuie bazinele, dar sunt probleme mari si cu benzina, si cu motorina", a continuat Hagiu.

Contactat de gandul, presedintele ANPC a declarat ca aceste controale au loc oricum, indiferent daca exista sau nu solicitari in acest sens.

"Noi facem acest lucru de ani de zile, fie ca este in urma unor plangeri, fie ca am derulat noi o campanie de acest tip, de verificare a calitatii carburantilor. Acolo unde am constatat nereguli am aplicat amenzi si am retras de la comercializare carburantii care nu respectau normele", a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Citeste mai mult pe www.gandul.info!