Fiat Chrysler a acceptat cererea NHTSA, de a ceda unui organism independent verificarea modului in care au fost efectuate rechemarile la service din ultimii trei ani. 

Amenda o depaseste pe cea impusa in ianuarie de Agentia Americana pentru Siguranta Traficului japonezilor de la Honda, de  70 milioane dolari. 

Vineri, Fiat Chrysler a anuntat ca a decis sa recheme la service 1,4 milioane de vehicule echipate cu un anumit tip de radio care face automobilul vulnerabil la atacurile hackerilor. 

FCA a precizat ca actiunea vizeaza instalarea unui program software care permite izolarea vehiculelor conectate la retea de manipularea de la distanta.

Rechemarea afecteaza versiunile din 2015 ale modelelor Ram pickup, Jeep Cherokee si Grand Cherokee, Dodge Challenger coupe si Viper. Posesorii sunt sfatuiti sa contacteze Fiat Chrysler, pentru o actualizare a software-ului. 

Decizia vine dupa ce revista Wired a publicat un articol despre doi programatori care au putut sa preia controlul de la distanta asupra unui automobil Jeep Cherokee, in timp ce acesta rula pe o autostrada din Missouri. 

Fiat Chrysler subliniaza ca nu are cunostinta de existenta unor accidente provocate de aceasta exploatare a sistemului software si ca nu a descoperit niciun defect de fabricatie.