Decizia, care intra imediat in vigoare, are loc dupa adoptarea unui nou nume de catre grupul format in urma fuziunii, Fiat Chrysler Automobiles, care a debutat la bursa din New York in octombrie.

Operatiunile din Italia ale grupului nou format, Fiat Group Automobiles, au devenit FCA Italy.

Chrysler, una dintre cele trei mari companii auto din Statele Unite, alaturi de General Motors si Ford, a fost fondata in 1925. Compania a fuzionat in 1998 cu grupul german Daimler-Benz, formand grupul DaimlerChrysler, dar a redevenit Chrysler dupa inversarea uniunii, noua ani mai tarziu.

Fiat a devenit actionarul majoritar al Chrysler in 2011, iar in ianuarie a dobandit controlul integral asupra companiei americane, intr-un acord in valoare de 4,35 miliarde de dolari.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, isi exprimase de mult timp intentia de reorganizare a companiei, pentru a crea Fiat Chrysler Automobiles, un nou grup cu domiciliul fiscal in Marea Britanie, sediul juridic in Amsterdam si cu listarea principala la New York.

Debutul din octombrie al Fiat Chrysler la bursa din New York a venit intr-o perioada critica pentru grup, al saptelea mare producator auto la nivel mondial, care se lupta cu pierderi in Europa si scaderea vanzarilor in America de Sud.