Seara trecută, Musk a fost prezent la emisiunea “The Joe Rogan Experience”, iar după două ore de emisie pe YouTube Musk a părut că fumează ceea ce gazda a spus că era un joint legal, care conţinea marijuana şi tutun. Rogan i-a dat jointul lui Musk, care a luat şi o gură de whiskey, potrivit agenţiei AP.

La scurt timp după ce a fumat, Musk s-a uitat la telefon, a râs şi i-a spus gazdei sale că primeşte mesaje de la prieteni care îl întreabă de ce fumează iarbă în timpul interviului. Ulterior, Musk a spus că nu simte niciun efect de la joint, el adăugând că fumează rareori.

În timpul emisiunii, a apărut ştirea că managerrul contabil al Tesla, Dave Morton, a demisionat după doar o lună în funcţie, din cauza atenţiei la care este supusă compania şi a ritmului intens de muncă.

”De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenţiei publice asupra companiei, precum şi ritmul de lucru din companie mi-au depăşit aşteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că cred cu tările în Tesla, în misiunea sa şi în perspectivele sale şi nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare”, a afirmat Morton în documentul depus de companie la autoritatea de reglementare.

Tesla este supusă unei presiuni intense pentru a trece pe profit net, începând cu actualul trimestru, aşa cum a promis Musk. În trimestrul al doilea, Tesla a cheltuit numerar în valoare de 739,5 milioane de dolari şi a înregistrat pierderi trimestriale record de 717,5 milioane de dolari.

Musk a spus că Tesla produce peste 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, iar fondurile în numerar generate de vânzări vor susţine profitul trimestrial.

Preţul Model 3 porneşte de la 35.000 de dolari, dar cel mai ieftin automobil de acest tip care poate fi achiziţionat în prezent costă 49.000 de dolari.

Moody’s Investor Service a retrogradat în martie ratingul Tesla în categoria junk, nerecomandată investiţiilor, avertizând că producătorul de automobile electrice nu avea banii necesari să acopere cele 3,7 miliarde de dolari necesare pentru desfăşurarea normală a operaţiunilor, cheltuielile de capital şi datoriile care ajung la scadenţă la începutul anului viitor.

Tesla a anunţat în schimb că fondurile obţinute din vânzările de automobile Model 3 vor fi utilizate la plata facturilor şi vor genera profit.