În urmă cu două săptămâni, acelaşi Musk i-a şocat pe investitori după ce a anunţat că vrea să scoată Tesla de pe bursă la un preţ de 420 de dolari pe acţiune.

Între timp însă acţiunile Tesla au pierdut peste 30% din valoare pe fondul incertitudinilor cu privire la modul în care Musk va strânge cele 72 de miliarde de dolari necesare pentru a face din Tesla o companie privată.

Vineri, Elon Musk a anunţat că s-a întâlnit cu consiliul de administraţie şi i-a informat că "cea mai bună opţiune pentru Tesla este să rămână o companie cotată la bursă. Consiliul director a fost de acord" a scris Musk într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Musk a precizat că o serie de investitori instituţionali i-au explicat că au unele limite cu privire la sumele pe care le pot investi într-o companie privată. Aceasta după ce pe data de 7 august acelaşi Musk spunea că are asigurat sprijinul investitorilor precum şi finanţarea necesară pentru a scoate Tesla de pe bursă la un preţ de 420 de dolari pe acţiune.

De asemenea, Musk, care deţine aproximativ o cincime din acţiunile Tesla, declara anterior că fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită ar putea finanţa scoaterea Tesla de pe bursă. În schimb, Reuters informa recent că fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită poartă discuţii pentru a investi în rivalul Tesla, Lucid Motors Inc.

Musk şi Tesla se confruntă cu posibile acţiuni în justiţie şi o anchetă din partea organismului de reglementare a bursei americane (Securities and Exchange Commission) pentru prăbuşirea cursului acţiunilor Tesla după ce Musk a publicat un mesaj pe Teeter în care spunea că şi-a "asigurat" finanţarea pentru a face din Tesla o companie privată. În mod normal un anunţ atât de important ar fi trebuit explicat în detaliu în faţa organismelor de reglementare.

Titlurile Tesla au încheiat şedinţa de vineri la un curs de 322,82 dolari pe acţiune pe platforma Nasdaq.