Toti clientii Romtelecom urmau sa devina contractanti ai unei asigurari de locuinta, chiar daca nu isi doreau acest lucru sau aveau deja o alta polita de asigurare. Polita emisa de Astra Asigurari, una dintre cele mai mari companii din piata, era gratuita pentru primele trei luni!

Dupa aceasta perioada, clientul urma sa decide daca prelungeste asigurarea.

Cititi mai mult pe www.zf.ro!

"Consiliul CSA a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata. Astfel, Consiliul CSA a decis ca Astra este obligata sa denunte politele privind asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale incheiate prin intermediul Romtelecom", se arata intr-un comunicat al CSA de joi.

 

De asemenea, Consiliul CSA a hotarat ca Astra sa informeze toti clienti Romtelecom, carora le-a fost transmisa respectiva polita de asigurare, ca aceasta a fost denuntata.
"CSA informeaza abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari", se mai spune in comunicat.

In urma cu doua zile, Astra si Romtelecom au anuntat ca abonatii operatorului de telefonie fixa vor beneficia gratuit de o polita de asigurare a locuintei, pentru trei luni.