Daca ati facut credit pentru o locuinta, iar banca v-a obligat sa incheiati si o asigurare, in caz de calamitate, nu veti primi inapoi decat ratele achitate deja. In schimb, banca isi recupereaza de la asigurator partea din credit pe care o mai aveti de dat inapoi.

In cazul in care vreti sa va mai faceti o asigurare, veti plati degeaba pentru ca, la un cutremur de exemplu, nu veti fi despagubiti de mai multe companii, chiar daca ati platit mai multe polite. Toti asiguratorii stiu asta, dar unii nu se dau inapoi sa va ia banii.

"Asiguratii trebuie sa stie intotdeuna ca indiferent daca vor plati doua prime de asigurare pentru acelasi bun, ei vor primi o singura suma asigurata si nu doua", explica Marinela Nemes, director juridic.

Sunt insa si asiguratori cinstiti, care ne-au spus ca daca s-ar incheia mai multe polite pentru acelasi bun, ar fi si incercari de frauda din partea asiguratilor.

Autoritatile spun ca brokerii si companiile care incheie astfel de asigurari cu buna stiinta isi pot pierde autorizatia si pot fi acuzati de infractiune.