Propunerea UNSAR este sustinuta de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Rascumpararea contractelor de asigurari inainte de scadenta ar putea fi impozabila retroactiv, astfel incat statul roman sa acorde beneficii doar celor care respecta scopul initial al politei. Propunerea actuala exclude asigurarile de viata atasate creditelor bancare", a declarat, luni, intr-o conferinta, vicepresedintele UNSAR, Cornelia Coman, citat de Mediafax.

Volumul suplimentar de investitii generat de posibila introducere a deductibilitatii ar avea un impact direct asupra cresterii economice si ar putea ajunge la 3,7 miliarde de lei in perioada 2010-2015.

In ceea ce priveste impactul asupra bugetului de stat, se estimeaza ca veniturile generate,in suma de 5,2 miliarde de lei vor compensa in proportie de peste 97% pana in 2015 cheltuielile generate de introducerea deductibilitatii", a afirmat Coman.

Pentru industria de asigurari de viata, introducerea deductibilitatii va conduce dublarea ponderii in Produsul Intern Brut (PIB). Astfel, intr-un interval de cinci ani, acest segment financiar ar putea reprezenta 0,65% din PIB, comparativ cu 0,33%, in 2009.