In 2012, societatea a consemnat pierderi de 6,99 milioane de lei, de la 4,55 milioane de lei in anul precedent, scrie Mediafax.

Anul trecut, subscrierile Carpatica Asig Sibiu au crecut cu 61%, la 481,7 milioane de lei, pe fondul majorarii numarului de clienti, de la peste 950.000 la 1,35 milioane, iar daunele platite au urcat cu 47%, la 276 milioane de lei.

In a doua parte a lunii mai, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig, conducerea companiei avand obligatia sa prezinte un plan de redresare financiara in cel mult de 20 zile.

Societatea este parte a grupului Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea. Alaturi de fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu si Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF, Carabulea este judecat in stare de arest in dosarul "Carpatica", in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Cei trei au fost trimisi in judecata, in 24 aprilie, de procurorii anticoruptie. Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita.

Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora, cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", sustin procurorii.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Actiunile companiei sunt detinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

In primul trimestru al acestui an, primele subscrise de companie au crescut cu 30,6% fata de aceeasi perioada din 2013, la 164 milioane lei. In perioada analizata, despagubirile achitate clientilor asigurati au crescut cu 22,2%, la aproape 94 milioane de lei, de la 76,8 milioane de lei.