Procurorii DNA au inceput in 28 ianuarie urmarirea penala pe numele sotiei ministrului de Finante inca in functie Daniel Chitoiu, aceasta fiind astfel invinuita in dosarul "Carpatica", scrie Mediafax.

La intrarea in vigoare a noilor coduri penale, la 1 februarie, calitatea acesteia s-a schimbat din invinuit in suspect, astfel ca a fost chemata la DNA, unde s-a prezentat vineri dimineata pentru a i se aduce la cunostinta noile dispozitii referitoare la cazul ei.

Laura Chitoiu a plecat de la sediul DNA fara a face declaratii. Ea este urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice, in calitate de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), in dosarul "Carpatica", in care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

Marian Mirzac ar fi intervenit, in iulie 2013, la Laura Chitoiu, director la ASF, sa o promoveze, "cu celeritate si cu nerespectarea conditiilor legale", pe Ina Crudu in functia de director general al societatii Carpatica Asig SA, potrivit procurorilor DNA.

Potrivit procurorilor, desi interviul era stabilit pentru 10 iulie 2013, in urma demersurilor Laurei Chitoiu, acesta a fost devansat pentru 19 iunie 2013.

De asemenea, pentru a se asigura de rezultatul favorabil in urma interviului sustinut de catre Ina Crudu, Laura Chitoiu ar fi modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe Crudu nu ii vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al SC Carpatica Asig SA".

In dosarul "Carpatica", Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.