Contractul de asigurare va fi finantat din veniturile proprii ale institutiei, potrivit anuntului de participare, informeaza Mediafax.

In 2010, CSA a avut un excedent de 5,16 milioane de lei la venituri totale de 59,28 milioane de lei, conform datelor din raportul anual al institutiei. Cu un an in urma, excedentul autoritatii a fost de 16,73 milioane de lei.

Institutia se finanteaza integral din venituri proprii, constituite din contributiile societatilor de asigurare si intermediarilor in asigurari.

"Obiectul contractului de achizitie publica este achizitionarea de asigurare de viata de grup cu componenta de economisire pentru pensionare. Prin aceasta achizitie se urmareste diversificarea pachetului de beneficii pentru salariatii CSA, prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor la pensionare si a unei asigurari care sa ofere protectie in cazul decesului din orice cauza a salariatului", se arata in caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru prima parte a lunii mai.

Potrivit documentului, suma asigurata pentru 9 din cei 178 de angajati ai CSA se ridica la 860.000 lei/persoana (196.700 euro), in timp ce pentru restul salariatilor institutiei a fost stabilita la 107.500 lei/persoana (circa 24.600 euro).

CSA este autoritatea cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare/intermediere in asigurari in Romania. De asemenea, institutia are si atribuția de emitere a normelor de aplicare a legilor din domeniul asigurarilor.

Anul trecut, primele din asigurari generale si de viata au insumat 7,95 miliarde de lei, in scadere cu 4,3% fata de 2010, rezultat influentat de reducerea veniturilor din polite generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale CSA.

Pe segmentul asigurarilor de viata, primele au insumat 1,74 miliarde de lei, in crestere cu 4,6% fata de 2010. Cei mai mari jucatori pe piata de profil sunt ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata si Alico Asigurari Romania.