PDL il propune pe Constantinescu pentru functia de presedinte CSA, pe Cristian Ilie pentru cea de membru CSA si pe Sorin Florescu pentru a fi membru in CNVM, a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, dupa sedinta de luni a BPN al partidului.

"Sunt optiunile PDL, urmand sa fie discutate si cu ceilalti parteneri din coalitie si sa trecem la votarea acestor propuneri in Parlament", a spus Voinescu.

Componenta Consiliul CSA este stabilita de catre Parlament.

In prezent, presedinte CSA este Angela Toncescu. Ea a primit in iunie 2006 un mandat pe cinci ani, la propunerea PNL.

Constantinescu, in varsta de 61 de ani, este cel care a inceput sa construiasca Allianz-Tiriac in 1994, cand a infiintat, alaturi de alti doi specialisti in asigurari - Gavril Muresan si Ileana Cucos, societatea Asigurari "Ion Tiriac", denumirea fiind schimbata dupa preluarea unei participatii de 51% de catre grupul german Allianz in anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Tiriac, dar a ramas presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), functie pe care o ocupa din 1997 si pentru care a fost reales in 2010, cu un mandat de trei ani.