ING a stabilit un interval de pret orientativ de 18,5-22 euro pe actiune, astfel ca valoarea totala a ofertei pentru cele 70 de milioane de actiuni pe care le va scoate la vanzare s-ar situa la 1,3-1,5 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al grupului.

Tranzactionarea actiunilor la bursa Euronext Amsterdam va incepe probabil de la 2 iulie. Grupul a anuntat la inceputul lunii iunie informatii despre listare.

ING, care detine in prezent integral NN Group, va ramane dupa listare cu 73,6% din actiuni.

Grupul olandez trebuie sa vanda afacerile de asigurari ca urmare a conditiilor Uniunii Europene la un pachet de ajutor financiar primit de la stat in contextul crizei financiare din 2008. Vanzarea NN marcheaza ultimul pas al acestei restructurari, dupa ce ING a vandut operatiunile de asigurari pe care le avea in SUA, America Latina si Asia, a scris cotidianul Wall Street Journal.

ING trebuie sa vanda peste 50% din NN Group pana la sfarsitul anului 2015 si actiunile ramase pana la sfarsitul anului 2016.

NN Group are in Romania operatiuni de asigurare de viata, pensii private obligatorii, pensii facultative si administrare de investitii. Compania este prezenta pe piata locala prin ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Management International.

Principalele operatiuni ale NN Group sunt Nationale-Nederlanden, ING Insurance Europe, ING Investment Management si ING Life Japan.

In Europa, compania are afaceri in mai multe tari, inclusiv Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, dar si in tari mari din vestul Europei, precum Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania.