ING, care detine in prezent integral NN Group, are planuri sa listeze pachetul de actiuni ramas pana la 31 decembrie 2016, se arata intr-un comunicat al grupului.

Oferta publica se refera doar la pachetul de actiuni detinut de ING, astfel ca nu vor fi emise noi titluri.

NN Group are in Romania operatiuni de asigurare de viata, pensii private obligatorii, pensii facultative si administrare de investitii. Compania este prezenta pe piata locala prin ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Management International.

Grupul olandez trebuie sa vanda afacerile de asigurari ca urmare a conditiilor Uniunii Europene la un pachet de ajutor financiar primit de la stat in contextul crizei financiare din 2008. Vanzarea NN marcheaza ultimul pas al acestei restructurari, dupa ce ING a vandut operatiunile de asigurari pe care le avea in SUA, America Latina si Asia, scrie cotidianul Wall Street Journal.

Listarea NN Group, companie evaluata de analisti la 6-8 miliarde de euro, va fi probabil una dintre cele mai mari oferte publice initiale din Europa in acest an, noteaza publicatia americana.

ING trebuie sa vanda peste 50% din NN Group pana la sfarsitul anului 2015 si actiunile ramase pana la sfarsitul anului 2016.

Principalele operatiuni ale NN Group sunt Nationale-Nederlanden, ING Insurance Europe, ING Investment Management si ING Life Japan.

In Europa, compania are afaceri in mai multe tari, inclusiv Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, dar si in tari mari din vestul Europei, precum Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania.