"PIB-ul a crescut in 2011 si va continua sa creasca in acest an, cu 1-1,5%. In acest context, regula spune ca si segmentul asigurarilor de viata va urma acest trend si anticipez ca se va inregistra o crestere de 3-3,5% a subscrierilor. Cresterea va fi sustinuta de politele de economisire si protectie", a declarat directorul general al BCR Asigurari de Viata, Florentina Vizinteanu, la un seminar pe tema asigurarilor, citat de Mediafax.

In primele noua luni ale anului 2011, piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 3,71%, la 6,08 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurari generale cu 5,89%, la 4,8 miliarde de lei, potrivit datelor provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Segmentul asigurarilor de viata a inregistrat un total al primelor subscrise de 1,29 miliarde de lei, avansul fata de septembrie 2010 fiind de 5,38%.

Prezent la seminar, Ovidiu Racoveanu, director Asigurari de Viata la Generali Romania, a spus ca se asteapta ca piata de profil sa urce cu cateva puncte procentuale, evolutie care, pe langa cresterea PIB-ului, va fi sustinuta si de posibila majorare a salariilor din sectorul bugetar.

Directorul financiar al ING Asigurari de Viata, Adrian Lupescu, a spus ca avansul PIB va fi moderat, in jurul a 1%, dar cresterea asigurarilor de viata va fi mai puternica, de 6-7%, pe fondul majorarii veniturilor si gradului de informare si educatie al populatiei.

"In ceea ce priveste, ING Asigurari urmareste mentinerea cotei de piata si a pozitiei in clasament", a spus Lupescu.
Ponderea asigurarilor de viata in total industrie se situeaza in jurul nivelului de 20%.

In prima parte a seminarului, reprezentantii companiilor care practica asigurari generale s-au aratat mai putin optimisti si au estimat ca, in cel mai bun caz, intreaga industrie va stagna in privinta subscrierilor.

Citeste si:

A treia putere a zonei euro, in viteza catre recesiunea indelungata