Allianz-Tiriac a ramas cea mai valoroasa companie locala de asigurari, chiar daca nu mai ocupa primul loc din piata dupa volumul afacerilor, noteaza Ziarul Financiar. Valoarea de piata a asiguratorului a scazut insa cu 28% fata de anul trecut, fiind estimata in prezent la 198 milioane de euro, adica 80% din primele brute subscrise de asigurator anul trecut.

Valoarea Allianz-Tiriac a scazut in conditiile in care afacerile companiei nu au dat semne de revenire nici dupa primele noua luni din acest an, cand primele subscrise au scazut cu 18% si au ajuns la echivalentul a 142 milioane de euro. Allianz-Tiriac pierduse 20% din afaceri pe parcursul anului trecut, cand a coborat pe pozita a doua in piata asigurarilor, dupa sapte ani consecutivi in fruntea clasamentului.

Asiguratorul se situeaza in acest moment pe locul 64 in clasamentul celor mai mari asiguratori de pe piata locala, dupa ce anul trecut ocupa pozitia 52. Valoarea companiei a scazut cu 28% fata de anul trecut. Allianz-Tiriac a raportat in 2010 o pierdere neta de 4,5 milioane de euro, acesta fiind primul rezultat negativ din ultimul deceniu.

Citeste mai multe pe www.zf.ro