Wilkins Lee a aflat joi ca-si va petrece urmatoarele 29 de zile dupa gratii. El risca sa fie condamnat la 12 ani de inchisoare pentru o afacere ilegala si paguboasa pe deasupra pentru el.

Mai exact, tanarul nu mai lucra pentru compania multinationala de telefonie din februarie 2011, iar firma pe care o avea era in faliment. Asa s-ar putea explica de ce ar fi intrat in legatura cu reteaua de hoti de masini.

El ar fi vandut hotilor autovehiculul cu 18.000 de euro , iar apoi l-a declarat furat si a mai primit 83.000 de euro. Din acesti bani insa, nu a incasat decat 7000 pentru ca restul au ramas la firma de leasing prin care o cumparase. A scapat de datoria catre aceasta si a mai ramas cu 25.000 de euro.


O a doua masina pe care o avea a fost vanduta cu 33.000i de euro. A ramas cu 10.000, restul s-a dus tot la firma de leasing. Cum tranzactia s-a facut prin societatea comerciala pe care o detinea si care era in faliment, el nu avea voie sa incaseze cei 10.000, asa ca i s-a deschis un nou dosar pentru bancruta frauduloasa.

Ce spun oficialii Astra Asigurari

Cum o veste proasta nu vine niciodata singura, compania Astra Asigurari se constituie parte civila in acest proces si cere despagubiri.
 
Presedintele Astra Asigurari, Radu Mustatea, a fost, miercuri, la Serviciul Furturi Auto al Politiei Romane si a dat informatii cu privire la acest caz.

" Suntem transparenti, nu avem nicio implicare in retea am facut ancheta interna, niciunul dintre angajatii nostri nu are legatura cu aceasta banda", a declarat Mustatea.

"In calitate de reprezentant al Astra, am prezentat informatii despre un Porsche Cayenne, achizitionat in leasing de un cetatean britanic, fost manager la Vodafone Romania, care, ulterior, a reclamat furtul vehiculului si plata despagubirilor. Astra, in calitate de asigurator, a platit suma de 83.600 euro pentru polita incheiata de firma de leasing. Astra s-a constituit deja parte civila si vrea sa recupereze suma platita ca despagubire pentru asa-zizul furt al vehiculului", a spus Mustatea.

"Astra Asigurari este in drept sa recupereze despagubirile platite de la autorii furtului. Prin urmare, Astra are calitatea de parte vatamata urmand sa se constituie ca parte civila in dosarul penal", se arata in comunicatul companiei.

"Astra Asigurari respinge orice asociere cu retelele de trafic de masini si cu orice alta organizatie infractionala si isi rezerva dreptul de a actiona pe toate caile legale pentru a-si apara imaginea"
, noteaza compania. 

Politistii au facut, miercuri dimineata, 14 perchezitii in Capitala si in mai multe judete din tara, la locuintele a 18 persoane suspectate ca luau masini in leasing, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu si le declarau furate pentru a incasa asigurarile.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat ca perchezitiile au avut loc in Bucuresti si judetele Prahova, Dambovita si Teleorman, fiind vizata o grupare infractionala care a inselat societati de asigurari.
Sarca a precizat ca prejudiciul estimat in acest caz se ridica la sute de mii de euro.

9 suspecti sunt in acest moment dupa gratii in cazul retelei de traficanti de masini furate.

Citeste si:

Cel mai bine platita femeie din industria divertismentului. Are o avere de 2,7 miliarde de dolari

Un business dezvoltat, la propriu. Moda pentru siluetele XXL, trendul spre care designerii isi indreapta atentia?