Spark este un joc total diferit de orice ati vazut pana acum. In loc sa le ofere jucatorilor o arma si un scop, le ofera un univers gol si o trusa de scule.

"Acesta este Proiectul Spark" si ce am eu aici este o "panza" digitala pe care pot "picta". Voi incepe cu unealta de expansiune. Sculptez, am deja un munte. Si acum pot incepe sa erodez. Cu cat apas mai mult, cu atat erodez mai mult", explica David Sapienza - dezvoltator.

Apoi vom da culoare micului univers. Vopseaua nu este insa una obisnuita. Pensula digitala stie de cata iarba, nisip sau piatra avem nevoie.

"Sa zicem ca vreau o carare aici. Si o carare. Si niste flori. Ghetari si arctic si desenez un peisaj polar. Desert. Apoi paduri. Si adaug viata chiar. Copaci. O sa adaug o padure mare aici. O sa adauge veverie, pasari"

Imaginatia jucatorului a creat de acum o lume noua. O lume care are nevoie, evident, de un erou.

Posibilitatile sunt infinite in joc. Pana si personajele pot fi modificate. Jucatorul ii poate spune unei pietre, de exemplu, sa urmareasca eroul sau sa se rostogoleasca. Odata construit, jocul poate fi rulat pe calculator, pe consola, tableta sau mobil.

Jocurile construite de fiecare jucator pot fi oferite prietenilor, care le pot modifica si ei mai departe.

Project Spark a fost anuntat in timpul conferintei de jocuri E3, dar a fost primit cu aplauze si la conferinta Build din San Francisco. Este inca in faza beta si va fi lansat oficial impreuna cu consola de jocuri Xbox One, dar va functiona si pe console mai vechi si pe PC-uri.

Project Spark se pregateste de lansare. Daca vreti sa fiti printre primii care il incearca si il descarca gratuit, intrati pe site-ul www.stirileprotv.ro.