• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Studiu: Jocurile video incetinesc declinul mintal al persoanelor in varsta

Studiu: Jocurile video incetinesc declinul mintal al persoanelor in varsta

Jocurile video, considerate uneori daunatoare pentru copii, sunt in schimb benefice pentru persoanele in varsta de peste 50 de ani, mobilizand si ameliorand capacitatile cognitive ale acestora, afirma autorii unui studiu american publicat miercuri, informeaza AFP.

Cele cateva sute de persoane in varsta de peste 50 de ani care au fost monitorizate de cercetatorii de la Universitatea Iowa din Statele Unite au prezentat semne de imbunatatire a capacitatilor lor cognitive si o intarziere de cativa ani a declinului mintal asociat cu batranetea.
 
Este vorba despre cel din urma dintr-o serie ampla de studii care au vizat intelegerea motivelor pentru care, atunci cand imbatranesc, oamenii isi pierd acele functii majore ale creierului care asigura functionarea memoriei, a atentiei, a perceptiei si a capacitatii de rezolvare a unor probleme.
 
In acest studiu, 681 de persoane, care aveau o stare buna de sanatate, au fost repartizate in patru grupuri tinta, in interiorul carora au fost separate in doua subgrupuri: unul pentru persoanele intre 50 si 64 de ani si altul pentru persoanele de peste 65 de ani.
 
Testate pe parcursul unui an, grupurile care au jucat cel putin 10 ore acest joc video au castigat cel putin trei ani de sanatate mintala. Grupul care a jucat cu patru ore mai mult a castigat chiar patru ani fata de momentul in care se declanseaza declinul cognitiv, potrivit cercetarii.

2 mai 2013 14:22
Modifică setările cookies