Google spera astfel sa atace produse similare care ar putea fi lansate de Apple, au precizat persoanele citate. Grupul american anticipeaza ca Apple va lansa o consola de jocuri video odata cu noua versiune a sistemului Apple TV.

Compania care opereaza cel mai mare motor de cautare pe internet se pregateste de asemenea sa lanseze o noua versiune a "sferei" Nexus Q, dispozitivul prezentat anul trecut dar care nu a mai ajuns la vanzare pentru publicul larg, au adaugat sursele apropiate companiei. Nexus Q, echipata de asemenea cu Android, este un gadget de sufragerie specializat in redarea de continut media de pe internet.

Google vrea sa creeze noile produse cu resurse proprii si, de asemenea, sa le comercializeze prin propriile canale.
Contactati de WSJ, reprezentantii Google si Apple au refuzat sa comenteze informatiile. Lansat in anul 2008, Android este cel mai raspandit sistem de operare pentru smartphone-uri si tablete, cu o cota de piata de 75%, respectiv 57% la nivelul primului trimestru al acestui an, potrivit datelor IDC.

Alti producatori de hardware au lansat deja console de jocuri cu Android, mizand pe popularitatea sistemului de operare si pe cresterea jocurilor destinate platformelor mobile.

Sony si Microsoft au prezentat recent noile versiuni ale consolelor PlayStation si Xbox, care vor fi disponibile publicului spre sfarsitul acestui an. Vanzarile de jocuri pentru PlayStation, Xbox si Nintendo Wii au totalizat aproape 25 miliarde de dolari anul trecut, potrivit datelor PwC.

Google va lansa in aceasta toamna urmatoarea versiune a sistemului Android, principalele imbunatatiri fiind destinate smartphone-urilor ieftine, populare in statele emergente, au afirmat alte surse.

Intre timp, diviziile Android, Google X si Motorola lucreaza la dezvoltarea unui smartphone premium denumit "Moto X", in timp ce compania pregateste si smartphone-uri mai ieftine sub brandul propriu, destinate pietelor emergente, potrivit informatiilor obtinute de WSJ.

Odata cu noua versiune a Android, Google vrea sa extinda agresiv gama de produse echipate cu sistemul de operare, vizand inclusiv electrocasnice mari, precum frigidere.

Android este oferit gratis producatorilor de hardware, precum Samsung Electronics, Google castigand astfel venituri generate de serviciile online, precum motorul de cautare sau platforma YouTube.