Printul Charles, care s-a aflat intr-o vizita privata in Transilvania, s-a intalnit, duminica seara, in satul Valea Zalanului, si cu autoritatile locale din judetul Covasna, cu care a discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei si despre produse locale, informeaza Mediafax.

La intalnirea cu Printul Charles au participat, printre altii, vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Nagy Jozsef, primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, si primarul orasului Baraolt, Lazar-Kiss Barna.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Nagy Jozsef, a declarat, luni, pentru Mediafax ca mostenitorul coroanei Marii Britanii s-a aratat interesat de proiectele de dezvoltare, subliniind importanta conservarii specificului zonei. "Era incantat de cascavalul traditional produs de un producator din Mereni. De asemenea, s-a aratat interesat de lucrarile de dezvoltare, mentionand importanta conservarii specificului zonei", a spus Nagy.

Autoritatile covasnene i-au daruit Printului Charles un baston cioplit din lemn, un album al Bienalei de Arta Fotografica din Tinutul Secuiesc si o carte in limba engleza despre judetul Covasna.

La randul sau, primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, a declarat ca la intalnire a vorbit cu Printul Charles despre satul Valea Zalanului, unde mostenitorul coroanei britanice detine mai multe proprietati, precum si despre probleme sociale si despre posibilitatile de promovare a producatorilor locali.

Printul Charles a sosit in Romania joi, la Targu Mures, de unde a mers la Miclosoara, in Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost gazduit in noaptea de joi spre vineri. Mostenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, unde a innoptat la una dintre proprietatile sale. Printul Charles are patru case in satul covasnean Valea Zalanului, ultima cumparata in primavara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnas, Kasleder Jozsef.

Vineri, Printul Charles a vizitat localitatea mureseana Archita, discutand cu seful Consiliului Judetean Mures si cu personalitati medicale despre inventarierea si pastrarea patrimoniului transilvanean, respectiv despre infiintarea unei clinici in zona.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Ultima vizita a Printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, cand a mers in localitatile Apold, Daia si Saschiz. La Saschiz, mostenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar in localitatea Daia a vizitat o plantatie de flori a unei fundatii specializate in biodiversitate. Tot atunci, Printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.