"Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată", a spus Vela.

El a precizat că aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare şi care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgenţă.

Compania de stat Tarom a anunțat că, în cursul zilei de miercuri, 18 martie, va suplimenta capacitatea pentru zborurile pe relația Barcelona - București, pentru a aduce cât mai mulți români acasă.

Din 19 martie, zborurile pe rutele București - Madrid/Barcelona vor fi suspendate, conform restricțiilor impuse de către autoritățile române, pentru limitarea pandemiei COVID-19. Călătoriile viitoare pot fi reprogramate fără taxe de modificare sau puteți solicita rambursarea sumelor plătite. Vă rugăm să contactați agentul emitent sau orice agenție Tarom”, a explicat operatorul.

Totodată, Blue Air a anunțat că suspendă toate zborurile regulate, începând cu data de 21 martie şi până la încheierea perioadei în care starea de urgenţă este activă.

În perioada 17-20 martie, compania low-cost introduce programul Te aducem acasă, pentru repatrierea cetăţenilor şi a rezidenţilor români "surprinşi departe de casă de instalarea situaţiei de urgenţă".

Blue Air a creat un numar de telefon, o adresa de email si un folmular dedicat exclusiv pasagerilor care doresc sa zboare acasa pana vineri, 20 martie.

- Formular: https://l.blueairweb.com/flyyouhome

- Email: [email protected]

- Telefon: 0040 212 088 630