Zborurile din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, către cele două destinații, vor fi suspendate până pe 23 martie, inclusiv.

Referitor la zborurile către Italia, suspendate inițial până pe 23 martie, măsura se extinde până pe 3 aprilie.

"Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie", informează compania.

Citește și: Ce se întâmplă cu traficul aerian din Europa, pe fondul răspândirii coronavirusului. UE pregătește măsuri fără precedent

Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și alegând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală.

"Vă rugăm să rețineți că Wizz Air poate informa doar pasagerii care și-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au achiziționat biletele", mai informează Wizz Air.

Guvernul israelian a înăsprit condiţiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie, astfel încât pe teritoriul statului va fi permis numai accesul cetăţenilor acestei ţări sau al turiştilor care demonstrează că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile, informează Ministerul turismului din Israel.

"Guvernul israelian a anunţat în seara aceasta (luni, n.r.) luarea deciziei de a înăspri condiţiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-şi proteja populaţia de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naţionalitate/cetăţenie. (...) practic va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetăţenilor statului Israel sau turiştilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel)", informează instituția.

Potrivit sursei citate, carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuinţe private.

Turiştii aflaţi deja în Israel sau cei care urmează să plece în această ţară în zilele următoare şi care vor intra în ţară până în data de 12 martie îşi vor putea desfăşura în mod normal călătoria.

Punctele de trecere vamală spre Iordania au fost închise încă de luni noaptea.

"Turiştii aflaţi acum în Israel care au zboruri de întoarcere din Iordania sau care se afla în Iordania şi au zboruri de întoarcere din Israel trebuie sa meargă la punctele vamale cu şase ore înainte de zbor şi să prezinte biletele de avion. Totuşi, autorităţile israeliene recomandă a se evita aceasta opţiune", precizează sursa citată.

Conform datelor oficiale în timp real, publicate de worldometers.info, în Israel există 50 de cazuri de COVID-19, dintre care patru persoane au fost declarate vindecate.