Deja deservit de companie, Iasi devine cel de-al saselea aeroport din Romania, cu baza operationala Wizz. Noua aeronava creste numarul de rute de la Iasi la opt si va tripla capacitatea la 265.000 de calatori in 2016. Compania spera ca baza va stimula cresterea de locuri de munca la nivel local in aviatie si turism, iar pasagerii vor avea acces la si mai multe rute la pret scazut”, informeaza compania.

Zborurile pe cele mai noi rute din Iasi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma Ciampino si Tel Aviv incep pe 1 iulie. Initial, toate cursele vor fi operate de doua ori pe saptamana, cu exceptia Iasi-Bologna care va avea trei zboruri saptamanale. Frecventa spre Milano Bergamo a fost, de asemenea, marita.

Biletele pentru rutele din Iasi sunt disponibile de la preturi de 109 lei pe segment si pot fi rezervate pe wizzair.com.

“Am plasat Iasiul pe harta aviatiei in 2014, iar azi devine cel de-al saselea aeroport din Romania unde stabilim o baza operationala. Noua baza va crea mai multe locuri de munca in cadrul Wizz Air si la partenerii nostri locali si ne va permite sa oferim si mai multe tarife scazute in Romania”, a declarat Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air.

Primul zbor Wizz in Romania a decolat din Bucuresti in ianuarie 2007 si de atunci compania si-a dezvoltat constant reteaua de rute cu tarife reduse pentru pasageri. Wizz Air va creste flota la 20 de aeronave in tara pana la sfarsitul anului 2016, incluzand si alocarea aeronavei Airbus A321 ultra-eficienta, cu 230 de locuri.

Wizz Air ofera, in prezent, 118 rute catre 16 tari, de pe noua aeroporturi din Romania, pentru multe dintre ele tarifele incepand de la 39 lei pe segment

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, care opereaza o flota de 70 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigura conexiunea intre 124 de destinatii din 39 de tari. Compania este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ si este inclusa in calculul indicilor FTSE 250 si FTSE All-Shares.

Wizz Air a fost aleasa recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviatie.