Potrivit unui comunicat al companiei, noul zbor se va opera cu trei frecvente saptamanale in zilele de luni, miercuri si vineri, incepand din 16 decembrie 2016.

Totodata, Aeroportul Cluj-Napoca devine a sasea baza operationala a Blue Air incepand cu toamna acestui an, la scurt timp dupa inaugurarea zborurile interne intre Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Blue Air si-a inceput operarea pe Aeroportul Cluj-Napoca in data de 3 iunie 2016, prin deschiderea rutelor catre Bucuresti, Liverpool si Dublin. Clasificat ca al saptelea aeroport ca marime din tara, cu un trafic de 10.187.122 pasageri in 2015, Birmingham este deservit de Blue Air si din Bucuresti.

Pasagerii Blue Air vor putea calatori in conditii pe noua ruta Cluj-Napoca - Birmingham la bordul aeronavelor Boeing 737 ale companiei, cu tarife incepand de la 29,99 euro (pret pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate), pret ce include gratuit un bagaj de mana in limita a 10 kg.

Rezervarile se pot face pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la agentiile partenere.

Blue Air inregistreaza anul acesta cresteri semnificative, atat in privinta numarului de pasageri transportati, cat si al numarului de avioane care alcatuiesc flota. Compania estimeaza o crestere de 50% a traficului fata de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri in 2016. Pana la sfarsitul lunii iunie, Blue Air va opera o flota de 28 aeronave Boeing 737.