Tel Aviv va fi prima destinaţie din afara Europei disponibilă de la Aeroportul Internaţional Sibiu. Pasagerii Wizz care doresc această destinaţie populară de vacanţă îşi pot rezerva deja biletele pe wizzair.com, de la 129 lei.

Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraş al Israelului, capitala culturală şi comercială a ţării. Numit de New York Times "Cea mai cool metropolă mediteraneeană", Tel Aviv, "oraşul care nu doarme niciodată" este celebru pentru viaţa de noapte, bucătăria, cultura şi deschiderea de care dă dovadă. Înconjurat pe o parte de ţărmul mediteraneean şi de întinderi lungi de plaje nisipoase, iar pe de altă parte de turnuri de sticlă care găzduiesc diversele companii, Tel Aviv oferă de la muzee proeminente, mare şi plajă, până la cartiere pline de farmec, restaurante fine sau evenimente culturale.

În iunie, operaţiunile Wizz se vor extinde în Sibiu prin adăugarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 flotei locale. În acelaşi timp, compania va lansa 5 rute noi atât de aşteptate de către sibieni spre Copenhaga, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Basel, Frankfurt şi va creşte frecvenţele pe alte patru zboruri.

Valoarea totală a investiţiei din Sibiu va creşte acum la aproape 200 de milioane dolari, iar echipa locală Wizz va fi formată din mai mult de 70 de angajaţi direcţi.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 96 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 141 de destinaţii din 44 de ţări.

Conform celor mai recente date de trafic, anunţate de companie, în ultimele 12 luni au fost transportaţi 30 de milioane de pasageri în condiţiile în care operaţiunile companiei au crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ca parte din cea mai mare dezvoltare operaţională din istoria Wizz Air iniţiată la începutul lunii martie, compania a adăugat 700 de zboruri săptămânale şi va recepţiona 21 de aeronave Airbus pentru bazele sale din Europa în următoarele 17 săptămâni.

În doar opt săptămâni Wizz Air a lansat deja 34 de rute noi cu tarife scăzute în reţeaua din Europa şi a inaugurat trei destinaţii noi: Atena în Grecia, Harkov în Ucraina şi Viena, capitala Austriei, şi a extins astfel oferta variată de destinaţii cu tarife reduse. Compania continuă să investească şi să susţină dezvoltarea comunităţilor pe care le deserveşte prin stimularea pieţei şi crearea de noi locuri de muncă mulţumită celor opt aeronave noi Airbus livrate la patru baze din Marea Britanie, Polonia şi Ungaria.