"Din cauza unei aeronave neoperationale, Wizz Air a amanat alocarea celei de-a 7-a aeronave bazei din Bucuresti, programata pentru data de 4 iulie. Cum am anuntat in aceasta primavara, a 7-a aeronava ar fi permis companiei sa creasca numarul de zboruri disponibile din Bucuresti cu alte 19 zboruri/saptamana. Noi schimbari ale operatiunilor noastre vor fi anuntate in timp util", a declarat pentru Mediafax, Daniel de Carvalho, corporate communications manager al companiei.

Cele 19 zboruri saptamanale suplimentare, pe rute deja existente, erau programate catre Bergamo, Bologna, Catania, Londra, Madrid, Palma de Mallorca, Paris, Roma si Valencia.

Zborul Wizz Air, W6 3141, de sambata, din Bucuresti spre Roma, Aeroportul Ciampino, cu 165 de pasageri la bord si sase membri ai echipajului a fost redirectionat spre Aeroportul Fiumicino, pentru aterizare de urgenta din cauza unei probleme cu trenul de aterizare. Una dintre rotile trenului de aterizare a ramas blocata inainte de aterizare, iar pilotul a fost nevoit sa aterizeze cu ajutoul unei singure roti si unui singur motor.

Compania aeriana a precizat, intr-un comunicat, ca respectiva aeronava Airbus A320 are 13 luni vechime si a fost supusa celei mai recente inspectii tehnice in luna mai a acestui an.

Wizz Air estima in mai ca va transporta peste 3,3 milioane de pasageri in acest an, din care peste 1,8 milioane de la aeroportul din Bucuresti. Operatorul aerian are 12 aeronave alocate celor patru baze din Romania, din Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu Mures si Timisoara. Wizz Air opereaza o flota de 43 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, 270 de rute facand legatura cu 94 de destinatii din 33 de tari.