Pitorescul drum pleaca din Sebes, langa Alba Iulia. Soseaua serpuieste printre munti, oprindu-se in localitatea gorjeana Bengesti. Chiar daca parcurg aproape 60 de kilometri in plus, soferii care vor sa ajunga de la Ramnicu Valcea la Sebes pot evita aglomeratia si tirurile de pe Valea Oltului. In plus pe Transalpina vor avea parte de un peisaj de poveste.

De-a lungul soselei sunt o multime de puncte de atractie: de la padurile de brad, pana la lacurile si barajul din zona Oasa. Drumul are o vechime de peste 2000 ani. A fost construit de romani atunci cand au invadat Dacia. A devenit circulabil in 1930, cand a fost pietruit in timpul domniei lui Carol al II-lea.

Serpentinele si urcusurile sunt o adevarata provocare pentru soferi dar si pentru... masini. Constructia drumului a starnit insa controverse. Si asta din cauza pretului ridicat al contractului: nu mai putin de 4 milioane de euro pe kilometru.

Lucrarile se vor termina in primul trimestru al anului viitor, atunci cand drumul va fi inaugurat oficial.

Citeste si:

Unde merita sa-ti tii economiile. Topul celor mai sigure banci din lume. Vezi daca Romania se afla in clasament

Cum se relaxeaza traderii, dupa prabusirea burselor. Povestea romancei din Manhattan, care dimineata tranzactioneaza si seara preda yoga