Un interRegio care a plecat duminică seara la ora 19:30 pe ruta Timișoara - Mangalia, a ajuns la destinaţie azi-noapte după ora 00:00. Adică după mai bine de 30 de ore!

O situaţie incredibilă, la care s-a ajuns și din cauza inundaţiilor care au afectat terasamentul căii ferate în zona Mehedinti-Dolj. În tot acest timp călătorii au primit câteva sticle cu apă şi sandvişuri din partea angajaţilor CFR.

Călătorii au pornit la drum duminică seara în jurul orei 19:30, din Timişoara cu destinaţia Constanța. Din cauza inundaţiilor provocate de ploi, trenul a fost oprit însă la Craiova.

Tot acolo, a ajuns un alt tren care circulă pe ruta Arad-București. După 3 ore de aşteptare cele două trenuri au fost unite şi întoarse spre gara Lugoj de unde au plecat luni dimineaţă spre Capitală. În final după aproape 30 de ore de groază, trenul a ajuns aseară în Gara de Nord.

Călătoare: ”Am plecat din Timişoara la 7 şi 20 şi am ajuns în seara asta la 9 şi ceva. Cred că nu mai pot, nu mai am putere nici să respir.”

Călător: ”Deci am plecat de la 19:49 şi am ajuns la ..cât 27 de ore, niciodată nu credeam, ajungeam nu ştiu unde. Păi 27 de ore, vă imaginaţi, ca de la Moscova la Vladivostok.”

După ce că au petrecut ore bune pe drum, o parte dintre călători s-au plâns şi de lipsa condiţiilor din tren.

Călătoare: ”N-am dormit deloc, n-am avut aer, apa, totul a fost foarte naşpa, sincer, nu ne-am aşteptat la aşa ceva, nu am avut ruta să ne întoarcem înapoi ”

Călător: ”Ca-n România. E frumos aşa, să n-ai WC-uri funcţionale, să nu ai apă la WC-uri, să nu ai nimic? Greu căldura, mizerie..”

Părerile sunt însă împărţite. Deşi drumul a fost lung şi greu de suportat, oamenii povestesc că au primit ceva de mâncare, dar şi apă.

Călătoare: ”Ne-au dat apă şi ceva de mâncare. N-a fost rău, a fost bine până aici. Greu oricum, să stai o zi şi o noapte, de aseară de la 8, e mult ”

Călătoare: ”Am fost servită cu apă plată, cu tot ce am avut nevoie. Nu ştiu dacă celelalte persoane au fost mulţumite, da eu am fost. ”

Într-un final, trenul a ajuns în Gara de Nord, iar o parte dintre călători au coborât. Cât timp trenul a strationat, cei care aveau drum spre Constanța au mai primit din partea angajaţilor CFR, câte o sticlă de apă.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, trenul şi-a continuat drumul spre Mangalia, unde au ajuns după un total de 36 de ore, unii bucuroşi că au reuşit să sfârşească cu bine călătoria, alţii revoltaţi dar cei mai mulţi epuizaţi după zecile de ore petrecute în tren.

Călătoare: ”De 35 de ore călătorim. Am plecat de două ori de la Deva şi trebuia să ajungem luni dimineaţă la ora 8. ”

Călătoare:”Am plecat din Deva duminică după-masa şi am călătorit 36 de ore sau cât or fi până acum. Poate mai mult.”

Turiştii vor încerca acum să-şi recupereze banii pentru biletele de călătorie.