"Eu sunt foarte multumita si toate companiile de taxi sunt foarte multumite. Pentru taximetrie este bine sa fie iarna si sa ninga. Numarul de comenzi onorate a crescut de trei-patru ori fata de o zi obisnuita", a declarat agentiei Mediafax Georgeta Puiu, directorul general al companiei de taxi Mondial. Ea a spus ca numarul comenzilor in ultima saptamana, de cand vremea s-a inrautatit, a fost cat intr-o luna fara ninsoare.

Si Lucian Marin, directorul companiei de taxi Meridian, spune ca numarul comenzilor a crescut de trei ori si ar fi crescut si mai mult daca taximetrele ar fi putut intra pe toate strazile. "Unele comenzi nu le-am putut onora, pentru ca nu am putut intra pe toate stradutele, nu neaparat pentru ca era zapada, ci pentru ca din cauza zapezii apareau blocaje", a spus Marin.

Cu toate acestea, taximetrele firmei Mondial au facut miercuri peste 1.500 de curse in Bucuresti. "Daca ar fi fost vremea frumoasa, oamenii care nu merg cu autobuzul sau metroul ar fi circulat pe jos sau cu masinile lor", afirma Georgeta Puiu.

Si Lucian Marin a explicat ca daca nu este vreme rea, luna ianuarie ar fi slaba pentru taximetrie, pentru ca sumele care trebuie platite pentru intretinerea locuintei sunt mari si oamenii prefera sa renunte la taxi. "Cursa medie in Bucuresti este de 7-8 lei. Am avut noroc ca au fost inchise scolile, pentru ca daca functionau se faceau blocaje pe strazi, iar taximetrele ar fi facut fata mult mai greu", a mai spus el.

Si la Taxi Cobalcescu numarul de comenzi a fost mai mare decat intr-o zi obisnuita. "S-a circulat foarte greu si, din pacate, n-am putut onora toate comenzile, in special pe cele de pe stradute", a afirmat Giusepe Bacaliaro, directorul diviziei de taxi la Auto Cobalcescu.

Incepand de sambata, atat in Bucuresti, cat si in restul tarii, a nins abundent si in unele zile a viscolit. Din acest motiv, traficul rutier s-a desfasurat cu dificultate.

Bucurestiul si 14 judete, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita au fost miercuri sub avertizare cod portocaliu de viscol.