In 29 noiembrie ar putea fi afectate cursele aeriene pe distante scurte, iar pe 30 noiembrie, zborurile pe distante scurte si lungi, se arata intr-un comunicat al sindicatului. Luni, toate cursele aeriene se vor desfasura conform programului.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o crestere a salariilor cu 4,4%, in doua transe, precum si o plata exceptionala egala cu salariul pe 1,8 luni. In schimb, sindicatul pilotilor solicita o majorare salariala retroactiva de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloti din Germania, incepand din 2012

"Trebuie sa vorbim" a declarat Bettina Volkens, responsabil pentru resurse umane in consiliul de administratie de la Lufthansa, pentru saptamanalul Bild am Sonntag. "Sper ca sindicatul VC isi va modifica abordarea. Aceasta situatie nu poate fi rezolvata prin greve" a adaugat Bettina Volkens.

Vineri seara, sindicatul pilotilor de la Lufthansa a respins cea mai recenta oferta de salarizare a echipei manageriale, dar a fost de acord sa nu prelungeasca greva dincolo de ziua de sambata. Cu toate acestea sindicatul nu a exclus posibilitatea declansarii unor noi actiuni de protest in viitor adaugand ca acestea vor fi anuntate cu cel putin 24 de ore in avans.

"Valul de greve declansat de VC a afectat deja sute de mii de pasageri. Este complet inadecvat din cauza ca o solicitare privind majorarea salariului cu peste 20% este unica atat pentru Lufthansa cat si in cadrul industriei", a apreciat Bettina Volkens.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a fost nevoit sa anuleze saptamana trecuta aproape 2.800 de zboruri in urma unei greve de patru zile a sindicatului pilotilor, care a afectat peste 350.000 de pasageri. Aceasta este a 14-a greva organizata de sindicatul Vereinigung Cockpit de la inceputul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de munca, in luna aprilie 2014.

"Trebuie sa vorbim. Sper ca sindicatul VC isi va modifica abordarea. Aceasta situatie nu poate fi rezolvata prin greve", a declarat duminica Bettina Volkens, responsabil pentru resurse umane in Consiliul de administratie al Lufthansa, pentru saptamanalul Bild am Sonntag.

"Valul de greve declansat de VC a afectat deja sute de mii de pasageri. Este complet inadecvat din cauza ca o solicitare privind majorarea salariului cu peste 20% este unica atat pentru Lufthansa cat si in cadrul industriei", a adaugat Bettina Volkens.

Analistii de la IW Cologne Institute for Economic Research au calculat ca grevelor pilotilor au costat Lufthansa 222 milioane de euro in 2014, in timp ce in 2015 protestele pilotilor si cele ale personalului de bord au costat compania germana alte 231 milioane de euro.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat in ultimii ani cu greve repetate din partea pilotilor si personalului de bord in incercarea de a introduce noi masuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata competitiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar si din partea companiilor low cost.

Conform estimarilor Lufthansa, greva de saptamana trecuta a costat compania germana aproximativ zece milioane de euro pe zi. Lufthansa a dat asigurari ca zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS si Brussels Airlines nu vor fi afectate.

Lufthansa a transportat, anul trecut, 107, 7 milioane de pasageri, in crestere cu 1,6% fata de 2014.