"Astăzi (joi - n.r.) vom da în trafic sectorul Predeal - Cristian din autostrada Ploieşti - Braşov, în lungime de 6,3 kilometri profil de autostradă şi 3,7 kilometri profil de drum naţional cu patru benzi. Eu cred că prin acest demers dăm un semnal foarte clar că acest obiectiv este prioritar pentru guvernarea liberală şi, totodată, un angajament ferm că, după 18 ani de dezbateri publice, acest proiect are susţinere şi se află pe traiectoria ireversibilă a implementării", a afirmat Bode, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, guvernarea liberală încheie 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă daţi în folosinţă.

"Am reuşit în acest an să finalizăm un număr de kilometri de autostradă aproape egal cu numărul de kilometri de autostradă finalizaţi în cei trei ani de guvernare socialistă, vorbim de aproximativ 96 de kilometri. Nu este mulţumitor, dar este un semnal pe care l-am dat în acest an că se poate. Se poate să finalizăm obiective de infrastructură în condiţii de criză, se poate să finalizăm proiecte înainte de termen în România, aşa cum se întâmplă cu acest obiectiv finalizat înainte de termen", a spus ministrul Transporturilor.

El a susţinut că 2020 a fost "de departe" cel mai bun an din ultimii 10 în ceea ce priveşte ritmul de contractare la nivelul Companiei de Drumuri.

"Vorbim despre contracte încheiate de execuţie autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale, în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro, la care adăugăm procedurile de licitaţie lansate şi validate de către ANAF în valoare de aproximativ 6 miliarde de euro", a adăugat Lucian Bode.