In loc sa fim dezbracati sau "pipaiti", vom fi obligati sa trecem prin acest aparat, iar angajatii firmei de securitate ne vor vedea in pielea goala.

Exista controverse, de vreme ce dispozitivul poate vedea organele intime, eventualele arme ascunse, dar si implanturile pentru marirea sanilor sau protezele.

Deocamdata, body scannerul este testat in Marea Britanie, Franta, Olanda si Danemarca, dar Comisia Europeana se gandeste sa-l impuna printr-o directiva in toata Uniunea.

Atentie, avertizeaza specialistii! Scannerul foloseste radiatii X, periculoase pentru cei care calatoresc des cu avionul, dar si pentru gravide.

Asa ca, proiectul directivei a fost avizat negativ de Comitetul economic si social al Comisiei Europene. Reprezentantul Romaniei in acest comitet spune ca riscurile pentru sanatate nu au fost singurul motiv, pentru ca multe persoane nu ar fi deloc incantate de ideea ca imaginile lor "la piele" sa apara pe Internet.

Daca Parlamentul European decide sa adopte directiva, scannerele vor deveni obligatorii in cel mult doi ani de la data respectiva.