"Aceste masuri au fost luate pentru a pune in aplicare noile modificari legislative aduse Legii 38/2003, cu privire la desfasurarea transportului de persoane in regim de taxi", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Accesul autoturismelor taxi in locurile de asteptare si in zona de preluare a clientilor se va efectua numai dupa obtinerea de catre transportatorii autorizati a permiselor de identificare si acces, precum si a permiselor de acces auto.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuita, iar accesul autovehiculelor in zona de asteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua dupa achitarea tarifului de acces taxi, de 6 lei.

Autoturismele taxi care detin autorizatii emise de alte autoritati teritoriale, decat cele Bucuresti si Ilfov, vor putea prelua numai clientii pe baza de contract sau prin comanda.

La inceputul anului Aeroportul Otopeni a atribuit unui numar de 13 firme de taxi si 57 de PFA-uri permise de acces auto pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim de taxi la un tarif maximal de 3,5 lei/kilometru.